1.17.2010

COMENCEM!!

   Començarem el Projecte Àgora amb l'explicaió del mite de la caverna i vegent les semblances i relacions que hi ha entre el mite i la pel·lícula Àgora.

Projecte Agora
View more presentations from filosofiia.


Hem fet un collage del mite de la caverna, com ens han demanat a l'institut, intentant recrear una de les escenes del mite de la caverna amb retalls de revistes i demés. Así us deixem una imatge per a que ho vegeu:

També podeu vore aquest video del mite de la caverna per a entendre i/o conèixer aquest escrit de Plató:


Ara us expossarem unes imatges de un altre treball que hem fet: un fotomontatge de Miguel Servet, una de les moltes víctimes del fanatisme que ha hagut al llarg de la història. A continuació de les imatges us deixem un xicotet resum de la seua biografia, per a que podau entendre el treball.

Miguel Servet
     Aquest conegut metge i teòleg va nàixer en Villanueva de Sijena i va viure en el Renaixement (s. XVI). En la seua vida va presenciar la partició de l'Església cristiana en dues: catòlica i protestant.
   Va descobrir, entre moltes altres coses, la circulació pulmonar de la sang i va demostrar molt valor a l'enfrontar-se als pensaments de la seua època, on predominaven les creences de l'Església. Les seues idees religioses van ser molt criticades, ja que va rebutjar la personalitat tripartitda de Déu (Santa Trinitat), així com el bautisme i la sofisticació del Papa i els clergues.
   A conseqüència dels seus escrits i els seus pensaments, va passar gran part de la seua vida fugint i va ser condemnat a mort en la foguera per la Inquisició.
   El dia que va ser cremat, va anar un dia fosc per a la Medicina, ja que havien perdut un gran metge.

1 comentari:

  1. Molt bé, la presentació. Però cal que cuideu la part final de l'entrada sobre tot l'expressió i la composició per a que tot l'escrit siga visible.

    ResponElimina