3.26.2010

Aquesta és la nostra opinió sobre la GLOBALITZACIÓ


      La Globalització es va dur a terme per a internacionalitzar l’economia, les societats i les cultures amb la finalitat de aportar benestar a totes i cadascuna de les nacions, sectors i persones, remarcant uns valors universals, com la llibertat, la justícia i la solidaritat. Però, les conseqüències d’ açò son greus i diverses, com són la pobresa, la pèrdua de la biodiversitat, la marginació, la discriminació racial…Aquestos aspectes, realment, reflecteixen els valors universals mencionats? És just que l’ índex de pobresa al món sigui d’un 75% quan el principi de la globalització és afavorir el benestar en totes les nacions?

La internacionalització de l’economia ha creat una gran desigualtat entre països, el que es diu desigualtat nord-sud, tanta que mentre que hi ha gent que viu amb menys d’un dòlar al dia, altra podria alimentar amb els seus béns a un país sencer. Açò és injust, com també ho és que perduren els prejudicis de gènere, és a dir, que per el fet de ser dona tingues que sofrir una discriminació tan social com econòmica.

A més, es poden trobar barris marginals als països desenvolupats creats a causa d’ una discriminació ètnica, així com també podem trobar fracàs escolar entre els joves, conseqüència dels problemes  econòmics i d’ integració social que sofreixen les famílies d’ aquests.


       És açò el que vol la nostra societat? S’ha complit realment la finalitat vertadera de la globalització? Un món amb grans desigualtats i discriminacions de tot tipus no és just, i els seus ciutadans no són lliures realment, i tampoc són solidaris aquells que tenen en les seves mans canviar aquesta situació que estem vivint.

Volem un mòn diferent! On totes les persones tingam els mateixos drets i on no ens diferencien per l'estatus social o econòmic que tenim. La nostra pregunta és: algun dia ho aconseguirem?
























2 comentaris:

  1. Es suposa que esteu publicitant una campanya i no és una entrada que ho mostre. Canviar aspecte amb hipervincles i altres elements. Es tracta de què qui entre participeu i pose el seu granet.

    ResponElimina
  2. Bona valoració. Cal millorar la estructura dels pàrrafs.

    ResponElimina