11.12.2009

L’estoïcisme en l’actualitat!!


     En aquesta entrada, l'última ja d'aquest primer bloc del nostre blog, anem a parlar-vos sobre l’actualitat de la corren filosòfica que estem estudiant, l’estoïcisme.
    El terme estoïcisme és utilitzat hui en dia a moltes pel·lícules i novel·les amb històries sobre les dones musulmanes o sobre aquesta cultura, com és l'exemple de la novel·la i ara pel·lícula "Un burka por amor". En elles volen explicar que hi ha que seguir el camí de la raó i no el dels béns materials, seguint sempre un destí impossat i que no es pot canviar, només acceptar.
   Un dels exemples d'estoïcisme a l'actualitat són les dónes musulmanes, a les que els imposen duur burkes, i les que només poden acceptar aquest destí. 
    Als pocs anys de nàixer, a les dones musulmanes les obliguen a vestir un burka, que és un tipus de vel que cobreix el cap i la cara a excepció de una xicoteta franaja que té als ulls per a que puguen vore; també hi ha un altre tipus de burka que tapa des del cap dins als peus tot el cos de la dona. Aquestes dones no es poden queixar ni deixar de dur-lo, és un destí que els han impost i que han d'acceptar, cosa que generalment fan: vestir el burka durant tota la seua vida. Açò ho fan per a no tentar els homes amb la seu bellesa, és a dir, per a no donar lloc als impulsos de la passió, cosa mal vista, al igual que en l'estoïcisme.

    A l'actualitat açò existeix, però això no significa que les persones d'altres creences ho aproven. A nosaltres aquest fet no ens pareix bé, en el segle en el que estem és dolent que encara hi existeixen casos com aquests en el que només les dones hagen d’afrontar aquests fets, però cadascú té la seua opinió.
    Ací us deixem un vídeo on podreu apreciar el que intentem expressar:      

    Esperem que us hajam ajudat a entendre un poc més la filosofia i que us haja servit aquest blog en tot  el possible.

Gràcies per estar ahí!

2 comentaris:

  1. No ho tinc molt clar. Segons l'estoicisme el que cal és controlar el desig que és font d'infelicitat als humans i conformar-se amb el destí. Si el seu destí planificat per la seua família fos casar-se amb, aleshores acceptar aquest destí seria una actitud estoïca. Revelar-se no és en absolut estoïc.

    ResponElimina
  2. Hi ha un error històric que vos porta a una interpretació incorrecta: la monarquia espanyola actual -com d'altres- no es legitima per dret diví -destí o força sobrenatural- com era el cas de la monarquia medieval. Al cas del Rei Joan Carles és producte d'una sèrie d'acords entre les forces polítiques de la Transició democràtica, més de tradició monàrquica que republicana.

    ResponElimina